weimaraner korthaar – weimaraner langhaar- griffon korthals

Gek van dieren in het algemeen, dat was al van jongs af duidelijk.
Ik heb dan ook een halve kinderboerderij gehad en niet anders geweten dan dat er een hond in ons gezin was. 
Ik moet ongeveer een jaar of 12 geweest zijn toen ik mijn eerste Weimaraner langhaar zag.  
Onmiddellijk was ik verliefd maar toen natuurlijk nog enkel op het uiterlijk. 
Daar we thuis al een Labrador en een Jack Russel hadden, was een derde hond uitgesloten. Eens ik zelf een gezin had gesticht, vond ik het toch wel tijd om mijn eigen ‘grote hond’ te verwelkomen.  
Ik had nog steeds een Jack Russel maar er kon er dus best eentje bij. 
Die langharige weimaraner is me steeds bij gebleven dus ging ik op zoek.
Er bleek nog een pupje beschikbaar te zijn in Nederland bij Vom Stapelbroek bij Wilbert en Marjolein Enzerink. Wilbert verwachtte toch enige jachtgerichte opleiding.
Katleen en Pascal, de eigenaars van de vader van Winter (zo noemde mijn eerste langhaartje) woonden in België. Zij hebben me de basis van de jachtafrichting aangeleerd. Later heb ik deze cursus verder gezet bij de kleine Munsterlandervereniging en heeft Winter zijn eerste africhtingsbrevet behaald.  Bovendien werd hij Internationaal showkampioen.

Ondertussen had ik nog een korthaartje geadopteerd,
Jessy, een schat van een hond met enorm veel jachtpassie. Zij lag aan de basis van het eerste Winter’s Graceful nestje. Jessy is overleden eind 2021, ze werd maar liefst 14 jaar en 9 maanden. Dank je wel lieve Jessy voor de moeder, de vriendin, het gezelschap en vooral de ‘hond’ die je was .

Ik was zo gebeten door de passie en het karakter van het ras dat er nog een teefje bijkwam, Benthe Off Elquinta’s Forrest,….eentje uit de duizend.
Ik denk zo vaak ‘nu gaat ze beginnen praten’, een ongelooflijk intelligent hondje.
Ik kan met trots zeggen dat ze één van Europa’s beste langharen is. 
Ze heeft zich bewezen in het veldwerk tijdens CAC wedstrijden en werd 3x na elkaar winnaar van de wisselbeker veldwerk. 
Ze heeft in NL een KNJV diploma behaald, in Duitsland de VJP en de VGP (Meisterprüfung) en heeft verschillende schoonheidstitels van Jeugdkampioen tot World Veteran Winner. 
 
Inmiddels zijn er nog 2 kortharen bijgekomen, Oskar en Sophia, een Engelse Pointer Ruby, een Griffon Korthals Winter en Ivy de ruwharige dwergteckel. We hebben ook nog 3 hondjes in co-ownership, een langharige Weimaraner Taco, een Engelse Pointer Vieke en een Griffon Korthals Viveweimaraner & griffon korthals