Welkom bij Winter’s Graceful weimaraners & Griffon Korthals  

De Weimaraner…..een fantastische hond……door zijn fiere, edele verschijning maar zeker ook door zijn aanhankelijke karakter en vooral door zijn passie voor het jagen.

Griffon Korthals…..de clown onder de staande jachthonden….een super veelzijdige jachthond, onbevreesd, neemt makkelijk elke dekking aan en heeft bovenal een erg mooi karakter. Dé all-round jachthond.  

Mits een consequente opvoeding en de nodige fysieke en zeker ook mentale uitdagingen, kunnen deze rassen zeker als gezinshond gehouden worden.

Ik fok op kleine schaal en hou daarbij vooral rekening met de jachtkwaliteiten. Daarbuiten zijn ook karakter, schoonheid en gezondheid zeker niet onbelangrijk. Ik streef dan ook naar een mooie combinatie van deze eigenschappen, wat geen sinecure is! Wanneer men rekening houdt met al deze eigenschappen bekomen we evenwichtige honden waar we jarenlang plezier aan beleven.

Ik ben erkend fokker van KMSH en bovenop de regels van de Koninklijke Maatschappij St. Hubertus, de beheerders van het Belgisch Stamboek (LOSH), stel ik zelf hoge eisen aan alle facetten eigen aan deze 2 rassen. (via onder andere zeer uitgebreide DNA-testen om erfelijke aandoeningen uit te sluiten)